Heponiemen Hiljaisuuden keskus

 

Heponiemen Hiljaisuuden keskus

Heponiemi on luonnonkaunis ja rauhallinen retriittikeskus kirkasvetisen Puujärven rannalla Karjalohjalla. Heponiemi tarjoaa hyvinvointia hiljaisuudesta käsin. Toiminnan kivijalka muodostuu viikonloppuisin järjestettävistä retriiteistä, kesäisin järjestettävistä leireistä sekä arkiviikkojen vetäytymiskokouksista ja virkistyspäivistä.

Heponiemen ohella retriittien järjestäjinä toimivat eri seurakunnat ja seurakuntayhtymät sekä muun muassa Tuomasyhteisö. Kesällä 2016 uutta leiritoiminnassa oli diakonisten leirien ohella järjestetty rippileiri. Lisäksi diakonissojen vanhat lomamökit avattiin henkilökunnan virkistyskäyttöön.

Leirien kanssa yhtäaikaisesti kokoonnuttiin yhteisöviikoille Tee työtä ja rukoile -periaatteella. Yhteisöviikoilla ja talkooviikonloppuina tehdyillä piha-, puutarha- ja muilla kunnostustöillä oli merkittävä rooli Heponiemen tilojen ja ympäristön ylläpidossa.

Kertomusvuonna aloitettiin määrätietoinen verkottuminen alueen matkailutoimijoiden kanssa. Yhteisenä tavoitteena oli vahvistaa arkiviikkojen kokouspalvelumyyntiä. Heponiemen liikevaihto kasvoi 23 % vuonna 2016. Perinteisen retriittitoiminnan hienoista laskua kompensoi kokous- ja leiritoiminnan vilkastuminen. Heponiemessä kerätään säännöllisesti asiakaspalautetta, ja se on ollut kiitettävää.  

Heponiemi 2016 lukuina

Yöpymisvuorokausia 3 178

Retriittivuorokausia 1 136

Leirivuorokausia 645

Päivävieraita 171

Kokousvuorokausia 536

Talkoovuorokausia 177