Rohkeutta välittää – 150 vuotta

Vuosi 2016 oli 150-vuotisjuhlavuoteen valmistautumista. Helsingin Diakonissalaitos on Suomen vanhimpia, yhtäjaksoisesti toimineita yhteisöjä. Diakonissalaitos perustettiin vuonna 1867 kulkutautisairaalaksi ja paikaksi, jossa nuorista naisista koulutettiin diakonissoja hätääkärsivien auttajiksi. Diakonissalaitos on ollut luomassa uusia ratkaisuja niillä yhteiskunnan alueilla, joilla ihmisarvo on uhattuna. Tämän päivän haasteita ovat muun muassa liikkuvaan väestöön, turvapaikanhakijoihin ja pakolaisuuteen liittyvät kysymykset.

Juhlavuoden tapahtumat levittäytyvät koko vuodelle

Helsingin Diakonissalaitos viettää juhlavuotta Yhdessä-teeman hengessä. Juhlavuoden tapahtumia vietetään pitkin vuotta, muun muassa 24.8.2017 kaikille avoimessa korttelijuhlassa Alppikadulla.

Maaliskuussa 2017 julkaistua historiakirjaa työstettiin aktiivisesti viime vuoden aikana. Teos kuvaa Diakonissalaitosta ja diakonian roolia osana yhteiskunnallista kehitystä. Historiateoksen Ihmisen arvo – Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta on kirjoittanut FT Jyrki Paaskoski ja sen on kustantanut Edita Publishing.