125 mahdollisuutta työelämään

Fazer käynnisti syksyllä kaksivuotisen työllistämishankkeen yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen ja ELY-keskuksen kanssa. 125 mahdollisuutta työelämään -hanke on tarkoitettu vaikeasti työllistyville ja siihen sisältyy sekä lähiopetusta että työssäoppimista. Hankkeen ensimmäiset opiskelijat valmistuivat joulukuussa. Hankkeen tavoitteena on löytää jatkopolkuja mahdollisimman monelle osallistujalle.

Monipuolisia työmahdollisuuksia

Työllistämishanke on kohdistettu pitkäaikaistyöttömille, nuorille työttömille, maahanmuuttajille ja osatyökykyisille. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni hankkeeseen osallistuva joko työllistyy Fazerille pysyvästi tai löytää jatkopolun Helsingin Diakonissalaitoksen Työpiiri-hankkeen kautta.

Koulutukseen haetaan TE-toimiston kautta. Parin viikon mittaisen kartoitusjakson aikana selvitetään henkilöiden soveltuvuutta alalle. Karsiutuneille tarjotaan mahdollisuutta Helsingin Diakonissalaitoksen työvalmennukseen. Koulutukset koostuvat lähiopetuksesta ja työssäoppimisjaksoista Fazerin eri toiminnoissa kuten leipomoissa, makeistuotannossa ja kahviloissa.